Spinning

Spinning doe je op een vaststaande fiets, met extra weerstand. Zittend of staand fiets je naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint. Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat je een natuurlijke weerstand hebt die zoveel mogelijke bij het echte fietsen aansluit. Het afremmechanisme staat in z’n vrij, biedt iets weerstand voor een zwaardere belasting, of is ingesteld op een belasting gelijk aan bergop fietsen.

Tijdens de training kun je altijd de weerstand zelf instellen. Iets meer als je nog over hebt, iets minder als je te fors ingezet hebt of vorm van de dag wat minder is. Fietsen kan iedereen en door de vliegwielconstructie van de spinbike ga je als een trein. Het mooie van deze vorm van trainen is behalve de ondersteunende muziek vooral de mogelijkheid om op elk moment voor je eigen niveau te kiezen.

Meer informatie over spinning!

Wilt u meer informatie over spinning of een afspraak maken om te komen trainen? Vul dan dit contactformulier en wij komen spoedig bij u terug.